Українська електронна пошта Соціальна мережа "YouTube" Соціальна мережа "В Контакті" Соціальна мережа ФБ (facebook)  Соціальна мережа "Твіттер"  Соціальна мережа "Однокласники"  Соціальна мережа "Живий журнал"  Соціальна мережа "instagram" Сервіс онлайн щоденників: "Blogger"
Понеділок, 29.04.2024, 12:52
Вітаю Вас, Гість

Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня

Любецькі новини | Блог | Реєстрація | Вхід


Головна » 2015 » Серпень » 01

 

 

 

Святий пророк Ілля – один з старозавітних пророків і перший дівственник Старого Завіту. Життя святого пророка описане у Старозавітних книгах (3 Цар.; 4 Цар.; Сир. 48, 1-5; 1 Мак. 2, 58). Також згадки про Господнього пророка є в книгах Нового завіту, під час Преображення Господнього, Ілля розмовляв з спасителем на горі Фавор (Мф. 17, 3; Мк. 9, 4; Лк. 9, 30). Святитель Епіфаній Кіпрський розповідає нам про народження пророка Іллі таке передання: «Коли народився Ілля, батько його Совах бачив у видінні, що благообразні мужі вітали його, пеленали вогнем і годували полум’ям вогненним». Дане дитині ім’я Ілля (кріпость Господня) визначило все його життя. З малих літ він посвятив себе єдиному Богу, оселився в пустелі і проводив життя в строгому пості і молитві. Призваний до п ... Читать дальше »

Категория: Народні свята | Просмотров: 542 | Добавил: Ковшун | Дата: 01.08.2015 | Комментарии (0)

2 серпня — Ільїн день (Ілля нассав у воду). Це свято значущий для представників трьох світових релігій: християнства, іудаїзму, ісламу. Пророк Ілля високопочітаем в кожній з них. Коран дає нагороду похвалу пророку Ільясу. За єврейською традицією, саме Ілля повинен повернутися на землю перед великим пришестям Месії. Ім’я Ілля перекладається як «фортеця Божа». Пророк Ілля високопочітаем серед всіх святих, незважаючи на свою суворість. Саме Ілля охороняє виконання людських і божих законів. Він суворий до грішників, але щедрий до праведників. Його вважають повелителем блискавок. Його образ, що роз’їжджає на вогненній гримлячою колісниці, попереджає всіх про його нещадності й силі. 2 серпня, на Ільїн день, ні в якому разі не можна нічого робити. Будь-яка робота вважається великим гріхом. Історія свята: Пророк Ілля та його чудеса Народився Ілля в IX столітті до н.е. в юдейському місті Фісви. Його батько побачив віщий сон в момент появи на світ Іллі. У сні ангели загортали сина у вогняні п ... Читать дальше »
Категория: Народні свята | Просмотров: 441 | Добавил: Ковшун | Дата: 01.08.2015 | Комментарии (0)

 

 

 

2 серпня християни відзначають свято пророка Іллі. Він жив у ІХ столітті до народження Ісуса Христа. Ім’я Ілля означає «міць Господня», яке визначило все його життя. “У тілі ангел, пророків основа, другий предтеча пришестя Христового – Ілля славний, з висоти зіслав Єлисеєві благодать недуги відганяти і прокажених очищати.Тому й на тих, що почитають його, зливає зціління. Пророче і провидче великих діл Бога нашого, Іллє великоіменитий, вістуванням твоїм Ти встановив водоточні облаки. Моли за нас єдиного Чоловіколюбця” Святий пророк Ілля народився у м. Фесфії (Тесвії) Галаадській за 900 років до Різдва Христового. Ім’я, яке батьки дали синові (Ілля означає “мій Бог – Ягве”) визначило все його життя. З малих літ він присвятив себе Богові, поселивс ... Читать дальше »

Категория: Народні свята | Просмотров: 451 | Добавил: Ковшун | Дата: 01.08.2015 | Комментарии (0)

Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня


Хостинг от uCoz Copyright MyCorp © Ковшун М.І. 2024     УВАГА! При використанні матеріалів, посилання на сайт, ОБОВ’ЯЗКОВЕ!!!
Українська електронна пошта Соціальна мережа "YouTube" Соціальна мережа ФБ (facebook)  Соціальна мережа "Твіттер"  Соціальна мережа "LiveJournal". "Живий журнал"  Соціальна мережа "instagram" Сервіс онлайн щоденників: "Blogger"