Українська електронна пошта Соціальна мережа "YouTube" Соціальна мережа "В Контакті" Соціальна мережа ФБ (facebook)  Соціальна мережа "Твіттер"  Соціальна мережа "Однокласники"  Соціальна мережа "Живий журнал"  Соціальна мережа "instagram" Сервіс онлайн щоденників: "Blogger"
П’ятниця, 26.04.2024, 04:35
Вітаю Вас, Гість

Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня

Любецькі новини | | Реєстрація | Вхід


Головна » 2014 » Липень » 17 » Життя, як пісня!
17:28
Життя, як пісня!
Тарасенко Тарас
Багато видатних історичних постатей, непересічних особистостей подарував світові древній Любеч за свою багатовікову історію. Державні мужі, духовні наставники, зодчі, митці, оборонці рідної землі – саме по них звіряють свої помисли і вчинки покоління любечан.
 Те, що Любеч – невичерпна криниця народних талантів, а в його неповторному сузір’ї час від часу спалахують нові яскраві зірки, підтвердив другий творчий вечір самодіяльного поета і композитора, автора гімну фестивалю «Київська Русь», почесного члена дитячого об’єднання «Славута» Тараса Тарасенка, який відбувся 12-го липня в приміщенні селищного будинку культури. На ньому автор представив свій творчий доробок за останні сім років.
У своїх піснях Тарас відгукується на події тісно пов’язані з селищем, його історією, сьогоденням Любеча, всієї України. Своїм поетичним словом може викликати в душах щиру сльозу, викресати іскру завзяття, гордості за рідну землю.
Те, що його робота актуальна і користується попитом, красномовно підтвердила вщент наповнена, незважаючи на складні погодні умови, глядацька зала.
Багатогранність таланту Тараса проявилась у широкому спектрі творів. Лунали ліричні, жартівливі, бардівські пісні. Важливе місце у своїй творчості автор відводить військово-патріотичній тематиці, ушануванню безсмертного подвигу солдатів Великої Вітчизняної. Літературно-музична композиція «Битва за Дніпро», присвячена пам’яті бійців і командирів 12-ї гвардійської Пінської Червонопрапорної ордена Суворова стрілецької дивізії, яка у вересні 1943 року звільняла Любеч і форсувала Дніпро, ім’я якої з вересня минулого року носить наша школа, була написана до 70-річчя Битви за Дніпро, 70-річчя визволення Любеча від німецько-фашистських загарбників.
Особливе відношення у Тараса і до пісні «Преподобному Антонію Печерському», написаної по благословенню о. Іоанна, поки що єдиного православного твору.
На творчому вечорі було все: багато квітів, теплих слів від голови ради дитячого об’єднання «Славута» Катерини Влащук, подяка за особистий вклад у розвиток культури селища і патріотизм від селищного голови Сергія Зарецького, великий торт від комерційного директора ВПП «Луч» Ніни Москалець.
Енергетику заходу словами передати неможливо. Адже разом з Тарасом на сцену вийшли надійні друзі: Олександра Стрельцова, Олександра Гончаренко, Юлія Гутник, Роман Тетерин, Катерина Влащук, сестри Катерина і Єлизавета Кренців, члени ради дитячого об’єднання «Славута», автор цих рядків і наймолодший – Павло Кахерський.
 Глядачі кожний номер програми супроводжували тривалими оплесками, а фінальну пісню «Моя Україна» виконали разом з усіма учасниками концерту.
Користуючись нагодою, від імені любечан, хочу подякувати Тарасу за незабутні хвилини цього яскравого дійства.
 Нових творчих злетів тобі, друже!!!


                                                                                                                 Василь Трихліб
                                                                                                                Фото Сергія Безлюдного.
Переглядів: 443 | Додав: Ковшун | Теги: Ковшун, Тарасенко, Любеч | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня


Хостинг от uCoz Copyright MyCorp © Ковшун М.І. 2024     УВАГА! При використанні матеріалів, посилання на сайт, ОБОВ’ЯЗКОВЕ!!!
Українська електронна пошта Соціальна мережа "YouTube" Соціальна мережа ФБ (facebook)  Соціальна мережа "Твіттер"  Соціальна мережа "LiveJournal". "Живий журнал"  Соціальна мережа "instagram" Сервіс онлайн щоденників: "Blogger"